Köpvillkor

1. Bekräftelse

Genom att godkänna dessa köpevillkor ingår du ett bindande avtal. Du får ett automatiskt utsänd email som orderbekräftelse med information om beställningen. Dalaspa reserverar sig för ett felaktigt lagersaldo vid tidpunkten för beställningen. Ifall Dalaspa inte kan leverera vid utlovad tidpunkt kontaktas kund omgående via e-post.

2. Åldersgräns

Att beställa varor på Dalaspa.se måste kund fyllt 18 år vid köp.

3. Priser

Våra priser anges alltid inklusive moms och exklusive frakt. Dalaspa reserverar sig för eventuella tryck och prisavvikelser. Dalaspa förbehåller sig rätten att annullera en order ifall prissättningen varit uppenbarligt fel satt vid köptillfälle.

4. Betalningsalternativ

Dalaspa erbjuder flertal betalningssätt

  1. Faktura/Swish
    Vi kan enkelt fakturera dig. När du väljer faktura får du hem varorna innan du betalar. Vi förbehåller oss rätten att eventuellt utföra en kreditupplysning om beloppet du beställer för överstiger 5000:-
    Betalningsdatum anges på gällande faktura. Vi tar också emot swish. Välja faktura så kommer vi skicka vårt swish nummer till er och ni har betalat för produkten.
  2. PayPal

5. Leveranstid

Vi levererar oftast inom 2-5 arbetsdagar. Gäller beställningen Spabad så avtalas varje enskild leverans.
Leveransstatus. Vi skickar med DHL/Mastefrakt/posten och du kan begära ut information om din försändelse så du kan spåra ditt paket.

6. Retur och ångerrätt

Dalaspa följer lagen om distanshandel. Du som kund har rätt att ångra ditt köp utan specifik anledning inom 14 dagar från att det du mottagit dina varor. Dalaspa har 14 dagars öppet köp. Du har rätt att öppna förpackningen och kontrollera varan så den är hel och fungerar. Gäller ej spabad.
Du som kund bär ansvar för eventuella värdeminskningar av varorna om skador uppstår vid retur. Samt ansvarar för att originalförpackningen förblir i det skick den mottogs i. Du som kund får ombesörja fraktkostnader vid återköp. Varan skall vara i nyskick samt helt försluten i originalförpackning. Använda spabad ses som begagnade. Vi kan byta in begagnade spabad vid köp av ett nytt.

7. Handpenning

Vid köp av varor där handpenning erläggs gäller särskild ångerrätt. Vid större beställningar och köp av varor som ej normalt finns på lager förbehåller vi oss rätten att ta ut en handpenning om 10% som förfaller ifall varan ej hämtas ut inom 60 dagar efter överenskommet leveransdatum eller av andra skäl inte levereras. Ångerrätt gäller men handpenningen förfaller.

8. Erbjudandens giltighet

Erbjudanden gäller alltid så långt lagret räcker om inte annat anges.
Erbjudanden kan ej kombineras om inget annat anges vid specifikt erbjudande.

9. Reklamation

Du har som konsument 3 år reklamationsrätt ifall varan är skadad eller  så pass trasig att den inte går att reparera. Du gör en reklamationsförfråga inom skälig tid, Senast två månader efter att skadan upptäckts. Reklamationsförfrågan kan göras till vår butik i Falun eller till oss i “kontaktformuläret” eller mail info@dalaspa.se eller vid telefon 023-34550. Beslutar vi att du ska skicka in varan för kontroll så skickar vi ut en förtryckt reklamationssedel med fraktetikett. Reklameras varan så betalar Dalaspa Frakt, om inte betalas ev. frakt av kund.

10. Transportskada

Vid en transportskada skall försändelsen returneras tillbaka till Dalaspa inom skälig tid, Senast två månader från att skadan upptäckts. Kunden ombes att direkt vid tillfället skadan upptäckts fotografera skadan och maila till oss Info@dalaspa.se. Processen hanteras som en reklamationsfråga.

11. Säkerhet och personuppgifter

Då du som kund kontaktar oss eller handlar av oss registreras dina personuppgifter i vårat system. Vi följer PUL (personuppgiftslagen) och GDPR Dataskyddsförordningen. Du måste godkänna ditt samtycke till att vi registrerar dina uppgifter och det gör du i samband med att du fyller i dina uppgifter i något av våra formulär. Du har rätt att kontakta oss för korrigering av dina uppgifter samt att begära att de tas ur register.
Dalaspa lämnar aldrig ut några uppgifter till tredje part.

12. Tvist

Dalaspa följer den allmänna reklamationsnämnden ARN’s rekommendationer vid eventuell tvist.

13. Dalspas egendom.

Varorna förblir Dalspa & Utemiljö AB:s egendom intill dess full betalning erlagts. Dalaspa förbehåller sig rätten att hämta hem deras produkter ifall betalning uteblir och inget avbetalningsavtal har träffats.

14. Force Majeure

Dalaspa & Utemiljö AB frånsäger sig all skyldighet att fullfölja sina avtal och skyldighet att erlägga skadestånd i dessa fall vi ej kan påverka omständigheterna eller kunnat förutse eventuell händelse. Oväder så som till exempel åska eller hård blåst som orsakat skada för en produkt. Ansvarar vi ej för.